15.12.11

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Ποια ΛΑΜΟΓΙΑ έφαγαν τα λεφτά των Πυροπλήκτων !!

Σε μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση του «ταμείου Μολυβιάτη» που είχε συσταθεί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
Βουλευτές, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλουν ότι...τα χρήματα που είχαν προσφέρει πολλοί δωρητές και διαχειριζόταν ο πρώην υπουργός ως Πρόεδρος του Ταμείου, «έχουν κάνει φτερά» και δεν έχουν διατεθεί για να γίνουν τα σημαντικά έργα που απαιτούνται στην περιοχή.
«Το “ταμείο Μολυβιάτη” δεν μπόρεσε να αποδώσει το έργο το οποίο επωμίσθηκε, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μένουν αδιάθετα. Η προηγούμενη κυβέρνηση μετέφερε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα και πάλι να παγώσουν» αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην υπουργός Πέτρος Τατούλης αν και ο Πέτρος Μολυβιάτης ισχυρίζεται ότι επί των ημερών του ξοδεύτηκαν περίπου 76 εκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν πάνω από χίλια σπίτια και αγροτικά οικήματα.
Όπως καταγγέλλουν όμως ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές της Ηλείας, κανείς δεν έχει δει αυτά τα σπίτια «φαντάσματα»...
Κατατέθηκαν μηνύσεις για υπεξαίρεση από βουλευτές
Μάλιστα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση των χρημάτων του «ταμείου Μολυβιάτη» έχουν καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιώργος Κοντογιάννης.
«Δεν είναι δυνατόν ιδιώτες, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, να έχουν οικοδομήσει ολόκληρα χωριά, όπως στην περίπτωση της Μακίστου, και το κράτος να μην δίνει χρήματα για την κατασκευή των δρόμων πρόσβασης στα χωριά αυτά.
Όταν μάλιστα μένουν ανεκμετάλλευτα τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Κοντογιάννης.
«Αυτές τις δωρεές που είχαν συγκεντρωθεί στο “ταμείο Μολυβιάτη”, κάποιοι, αυθαίρετα και εναντίον της θέλησης των δωρητών, τις έχουν ρίξει στο Δημόσιο Ταμείο και κανείς δεν ξέρει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Τζαβάρας.
Καταγγέλλει σκάνδαλο και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την έλλειψη έργων στην Ηλεία και το διαφαινόμενο σκάνδαλο με το «ταμείο Μολυβιάτη» καταγγέλλει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να παραιτηθεί: «Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός σε σχέση με τα λεφτά του «ταμείου Μολυβιάτη» που τα σκορπάνε σε όλη την Ελλάδα… Δεν έχουμε που να σταθούμε εδώ πέρα. Ποιος ο λόγος να παριστάνουμε τους βουλευτές;»
Πρόσφατα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό από τα χρήματα του Ταμείου για να κάνει κάποια έργα. Ο Τατούλης ισχυρίζεται ότι με ενέργειας της περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια για να διατεθούν σε έργα.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών...24gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου