15.12.11

Νέα Ερώτηση του Δ.Κουσελά για τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 23483/26-9-2011 Ερώτησής του για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε νέα Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να διασφαλιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους σε αυτά.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«‘Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα του Τύπου και από ανακοινώσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», στις 31 Δεκεμβρίου 2011 λήγει η τρέχουσα χρηματοδότησή τους με πόρους του ΕΣΠΑ και το μέλλον τους εμφανίζεται αβέβαιο από τις αρχές του 2012 και μετά.
Πρόκειται, ωστόσο, για προγράμματα με αποδεδειγμένα μεγάλη κοινωνική σημασία, που εξυπηρετούν πανελλαδικά τουλάχιστον 100.000 ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι θα μείνουν κυριολεκτικά στον αέρα.
Ειδικά στη σημερινή και εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτοί οι συμπολίτες μας αδυνατούν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, να καλύψουν με δικά τους μέσα τα κενά της πολύτιμης εξυπηρέτησης, που τους παρείχαν αυτά τα προγράμματα.
Επειδή επείγει να διασφαλιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», που παρέχουν αναντικατάστατες και απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας,
Επειδή εξακολουθούν να εκκρεμούν καταβολές μισθών στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους προηγούμενους μήνες,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- ‘Εχει βρεθεί λύση βιώσιμης και ομαλής συνέχισης των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα επόμενα χρόνια και αν ναι, με ποιούς όρους;
- Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων σε αυτά τα προγράμματα και τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να καλυφθεί πλήρως η μισθοδοσία τους; »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου