17.12.11

Ρύθμιση οφειλών έως το τέλος του έτους στον ΟΕΚ

EΩΣ το τέλος του έτους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών οι δικαιούχοι στεγαστικών δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση. Οι ρυθμίσεις αφορούν τους δικαιούχους του ΟΕΚ οι οποίοι έτυχαν στεγαστικής παροχής από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού, η εξυπηρέτηση και παρακολούθηση της οποίας γίνεται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του φορέα.
Η στεγαστική παροχή αναφέρεται είτε στη χορήγηση δανείων για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση ή επισκευή κατοικίας, είτε στην παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου διαμερίσματος.
Ειδικότερα ρυθμίζονται οι περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρόωρης εξόφλησης και αναστολής της πληρωμής των δόσεων του άληκτου κεφαλαίο, με αντίστοιχη ισόχρονη άτοκη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής για τους ανέργους ή μακροχρόνια ανέργους δικαιούχους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ και επιδοτούμενους από αυτόν. Λεπτομέρειες για τους όρους των ρυθμίσεων παρέχονται από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ, στα οποία γίνεται επίσης και η υποβολή των αιτήσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου