30.11.12

Η φωτογραφία με τα 275.000 likes και τα 16.000 σχόλια σε 24 ώρες στο Facebook

Μια φωτογραφία ενός αστυνομικού να δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν ζητιάνο έχει προκαλέσει τη συγκίνηση στο αμερικάνικο Διαδίκτυο, καταφέρνοντας σε 24 ώρες να φτάσει τα 275.000 likes και 16.000 σχόλια στο Facebook.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Ο αστυφύλακας Λώρενς ΝτεΠριμο έκανε περιπολία όταν συνάντησε έναν ηλικιωμένο άστεγο χωρίς παπούτσια. Όπως είπε αργότερα στους New York Times, σοκαρίστηκε από τον άνθρωπο που ξεπάγιαζε από το κρύο: «Εγώ φορούσα  δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Γι' αυτό πήγε σε ένα διπλανό κατάστημα και του αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για 75 δολάρια. Επέστρεψε, γονάτισε μπροστά στον ζητιάνο και του τα έδωσε. Ο ζητιάνος μετά από λίγο έφυγε.


H πράξη του αστυφύλακα δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αν δεν τύχαινε να βρισκόταν στο σημείο μια τουρίστρια που απαθανάτισε τη σκηνή με το κινητό της.
Την περασμένη Τρίτη, γράφουν οι Times, όταν επέστρεψε στο σπίτι της, έστειλε τη φωτογραφία με e-mail στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να την ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook. Μέσα σε 24 ώρες ο αστυφύλακας έγινε ο ήρωας του τμήματος αφού η φωτογραφία προβλήθηκε 1,6 εκατ. φορές, πήρε 275.000 likes και είχε 16.000 σχόλια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου