1.12.12

Βασιλεύουν οι Offshore στο Κρανίδι

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε την υπόθεση με τις υπεράκτιες εταιρείες του Κρανιδίου, αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, όμως στο υπουργείο Οικονομικών… σηκώνουν τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας πως η αρμόδια ΔΟΥ Ναυπλίου έχει μείνει μόνο με δύο υπαλλήλους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Οι υποθέσεις με τις 184 offshore στο Κρανίδι, όπως και ακόμη 200.000 ανοικτές φορολογικές υποθέσεις, παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών, για να προλάβει να ελέγξει τις υποθέσεις αυτές, σχεδιάζει να παρατείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τον χρόνο παραγραφής των χρήσεων 2000-2006.

Στη λίστα που είχε συντάξει το ΣΔΟΕ με τις 184 offshore, οι εταιρείες εμφανιζόταν να έχουν ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ στην κατοχή τους χωρίς να έχουν πληρώσει τον ετήσιο φόρο ακινήτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λειτουργίας των Offshore στο Κρανίδι, είναι εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ που έχει στην κατοχή της ακίνητα των οποίων η αξία προσεγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου