30.11.12

Παιδοψυχαγωγός ασέλγησε σε παιδί !

Ιδιοκτήτες παιδότοπου υποχρεώθηκαν από τη Δικαιοσύνη να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ σε γονείς 9χρονου αγοριού, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς ο παιδοψυχαγωγός που είχαν στην επιχείρησή τους, κατηγορείται ότι ασέλγησε στον ανήλικο.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2003, όταν οι γονείς συνόδευσαν το 9χρονο παιδί τους σε παιδικό πάρτι, που γινόταν σε παιδότοπο εκτός των Αθηνών.
 Πριν τελειώσει το πάρτι, το αγόρι έτρεξε στους γονείς του, παραπονούμενο για πόνο στα γεννητικά του όργανα, και τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο παιδοψυχαγωγός είχε βάλει κατ' επανάληψη το χέρι του μέσα στο παντελονάκι του. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εφημερεύων γιατρός νοσοκομείου. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Τελικά, ο παιδοψυχαγωγός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για αποπλάνηση παιδιού.
Οι γονείς, ωστόσο, στράφηκαν και κατά των συνιδιοκτητών του παιδότοπου, επειδή απασχολούσαν τον συγκεκριμένο παιδοψυχαγωγό χωρίς να ελέγξουν το ποιόν του και ζήτησαν την καταβολή αποζημίωσης για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που δέχθηκε ο ανήλικος.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, η οποία επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, οι επιχειρηματίες τού παιδότοπου υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ στους γονείς του ανηλίκου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου