30.11.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Συνεργασία στον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα επιδιώκει το Βιετνάμ

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ προώθησης της συνεργασίας μεταξύ Βιετνάμ και Μεσσηνίας στον αγροτικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού εξετάστηκε στο πλαίσιο συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς που είχε αντιπροσωπεία από την ασιατική χώρα, με επικεφαλής τον πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα Μπιν Βου.

Ο πρέσβης. ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως «η συνεργασία μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες», συναντήθηκε αρχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και λίγο αργότερα συμμετείχε σε συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και με επιχειρηματίες, εξαγωγείς ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων και εμπλεκόμενους με τον τουρισμό.

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε τον πρέσβη του Βιετνάμ για τα επώνυμα και πιστοποιημένα μεσσηνιακά προϊόντα, για τις αρχαιότητες και τις φυσικές ομορφιές του τόπου και για τη φιλοδοξία της περιφέρειας να καταστήσει την Πελοπόννησο ενεργειακό διαμετακομιστικό κέντρο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης παρατήρησε ότι οι Βιετναμέζοι πέρα από την αγροτική παραγωγή έχουν επενδύσει και στην τεχνολογία και εξέφρασε την πίστη στο μέλλον να δεχθούμε και τουρίστες από το Βιετνάμ. Ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης, που συνόδευε τον Βιετναμέζο διπλωμάτη, είπε ότι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ αποτελεί παράδειγμα χώρας, γιατί άνοιξε την οικονομία του αλλά δεν ξεπουλήθηκε, λειτούργησε προς όφελος των πολιτών και όχι των επενδυτών. Στη συνάντηση μετείχαν ακόμα οι πρόεδροι της Ένωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου Ηλίας Κανάκης, του Συνδέσμου Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου, του ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Γιώργος Γκούμας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος, επιχειρηματίες - εξαγωγείς ελαιολάδου και κρασιού και τουριστικοί πράκτορες.
Ο Βιετναμέζος διπλωμάτης επισκέφθηκε επίσης την Πύλο, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον κ. Βου για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, την ιστορία και την πολιτιστική παράδοσή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου