30.11.12

Αντιδράσεις για τη μεταστέγαση του 11ου Συντάγματος στην Καλαμάτα !

- " ΠΟΝΕΣΕ " ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ! 
-ΤΟ "ΧΑΙΔΕΜΑ " ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ " ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ"
-ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ...ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !
Παναρκαδικό μέτωπο δημιουργείται απέναντι στην απόφαση του υπουργείου Άμυνας, να μεταφέρει τη λειτουργούσα στρατιωτική μονάδα του 11ου Συντάγματος Πεζικού από το ιστορικό στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» στο κλειστό στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και μάλιστα εντός των επόμενων δέκα ημερών.
Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει από χθές  το πρωί θύελλα αντιδράσεων στην Αρκαδία, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία πολύωρη σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν φόβοι από τους συμμετέχοντες ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Με το πέρας της σύσκεψης υπογράφηκε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά του 11ου Συντάγματος Πεζικού από την Τρίπολη στην Καλαμάτα, και το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως αν δεν ανασταλεί η μεταστέγαση, τότε «θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την παραμονή του στρατοπέδου στην Τρίπολη».
Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο για «προχειρότητα» και «μεθόδευση» και επισημαίνουν πως με τη μεταφορά του 11ου Συντάγματος, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται πόροι, αλλά αντίθετα θα υπάρξει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της χώρας.
Υπογραμμίζουν πως η μεταφορά θα έχει περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες της Τρίπολης, ενώ τονίζουν τους ιστορικούς δεσμούς του 11ου Συντάγματος με την πόλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου