30.11.12

Πώς αντιμετωπίζονται οι μυϊκές κράμπες !

Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Εκεί που αμέριμνος περπατάς, αθλείσαι η απλά κάθεσαι η κράμπα κάνει την εμφάνισή της. Τι είναι όμως οι κράμπες και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;
Τι είναι οι κράμπες;
Πρόκειται για μυικούς σπασμούς με διάρκεια κάποιων λεπτών, που ωστόσο προκαλούν πόνο.
Τα αίτια εμφάνισής τους ποικίλουν. Μπορεί να είναι και «αθώο» σύμπτωμα παθήσεων ή αποτέλεσμα λήψης κάποιου φαρμάκου, όμως σε αρκετές περιπτώσεις το αίτιο είναι πολύ πιο απλό, και δεν είναι άλλο από την κακή διατροφή!
Η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το νάτριο αλλά και η αφυδάτωση συχνά είναι η αιτία για την εμφάνιση –όλο και συχνότερα– επίπονων κραμπών.
Πώς θα τις αντιμετωπίσεις;
- Πρώτες βοήθειες σε ώρα ανάγκης: Τέντωσε την πατούσα σου και τράβα ελαφρά τα δάχτυλα προς τα πάνω.
- Φάε σωστά και βρες την υγεία σου: Προσπάθησε να βάλεις στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο και ασβέστιο ή πάρε κάποιο ανάλογο συμπλήρωμα διατροφής.
- Μην λες το νερό «νεράκι»: Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη που σου δίνει σε βοηθά και στο να πεις «αντίο» σε κράμπες.
- Ανάπαυση: Οι κράμπες συνήθως εμφανίζονται μετά από έντονη άσκηση.
- Ρίξε αλάτι στο φαγητό: Αν για χάρη της δίαιτας έχεις κόψει εντελώς στο αλάτι μάθε πως κάτι τέτοιο επιδεινώνει τις κράμπες. Ρίξε λίγο αλάτι, χωρίς όμως να ξεχνάς πως παν μέτρον άριστον : womenonly.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου