30.11.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αυτοψία Αλευρά στο Ακρογιάλι !

Σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς μετέβη  στην παραλία του Δ.Δ. Ακρογιαλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την χθεσινή κακοκαιρία.
Σύμφωνα με το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας το οποίο εκτελείται στην περιοχή, μήκους 1 χλμ., προβλέπεται να κατασκευαστούν 7 πρόβολοι από φυσικούς ογκόλιθους περίπου 70 μέτρων και μεταξύ παραλίας και προβόλων η συμπλήρωση με αμμοχάλικο, με σκοπό να δημιουργηθεί ακρογιαλιά πλάτους 22 μέτρων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 2 πρόβολοι με αρχή το Δ.Δ. Ακρογιαλίου από νότια και συνεπώς η περιοχή δεν μπορεί να προστατευτεί προς το παρόν αποτελεσματικά  από την κυματική ενέργεια, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του έργου.
Διαπιστώθηκε, ότι παρόλη τη χθεσινή μεγάλη θαλασσοταραχή, η κατασκευή των δύο προβόλων φαίνεται ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.
Ο κ. Αλευράς διαβεβαίωσε ότι η εργολαβία εκτελείται κανονικά χωρίς καθυστερήσεις, με σκοπό μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, να ολοκληρωθεί και να μην υπάρξει ξανά κανένα πρόβλημα στο μέλλον από τέτοια καιρικά φαινόμενα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου