29.11.12

Ανεμοστρόβιλος "Σάρωσε " την Πρέβεζα - Video

Kύμα κακοκαιρίας πλήττει σχεδόν όλη την χώρα και περισσότερο τα δυτικά με ισχυρούς ανέμους που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Κάβο Ντόρο μετρήθηκαν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων έφτανε τα 11 μποφόρ!
Ήδη, από νωρίς, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δελφινιών για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.
Επίσης, το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για τη Καβάλα. Το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Στύρα-Αγ.Μαρίνα, Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Πρίνου-Καβάλα και Σαμοθράκη-Αλεξανδούπολη.
Η κακοκαιρία άρχισε από νωρίς το πρωί πλήττοντας την Δυτική Ελλάδα.
Στην Κέρκυρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι και οι άνεμοι φτάνουν τα 10 μποφόρ. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχόπτωση έφτασε μέσα σε ένα μόλις βράδυ τα 55,2 χιλιοστά, με μέση βροχόπτωση το Νοέμβριο τα 216,8 χιλιοστά.
Μέσα σε μία μόλις νύχτα, έριξε το ¼ του νερού που πέφτει συνήθως μέσα σε έναν από τους δύο πιο βροχερούς μήνες του χρόνου στην Κέρκυρα.
Στην Πρέβεζα, δέντρα ξεριζώθηκαν, μεγάλα κλαδιά έσπασαν και πινακίδες καταστράφηκαν. Σε πολλά σημεία μεγάλα δέντρα έπεσαν στην μέση του δρόμου ενώ σε μια περίπτωση ολόκληρο δέντρο ήρθε από το πουθενά και βρέθηκε στην μέση της εθνικής οδού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου