1.12.12

Αντώνης Σαμαράς -"Η συμφωνία είναι βιώσιμη"

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη» διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά το Eurogroup, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την οποία απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχθηκε εσχάτως και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα. 
Προσθέτει μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». Υποστηρίζει, δε, ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Επιπλέον σημειώνει: «Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων». Λέει ακόμη πως «αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε» και προσθέτει πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».
Ο πρωθυπουργός καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας: «Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά». Αποκαλεί, τέλος, «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου