Ο παραγωγός Γιώργος Περακάκης, εξηγώντας πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιέργεια του συγκεκριμένου προϊόντος, δηλώνει ότι «η ιδέα ξεκίνησε από την αναζήτηση πρότυπων βιολογικών καλλιεργειών. Τον τελευταίο χρόνο, παρακολουθούσαμε την πορεία και την εξέλιξη της βιομηχανικής κάνναβης στην Ευρώπη και στις αρχές του έτους αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια αυτή».
Κάθε νέο, όμως, έχει μοιραία συνάντηση με κάποια προβλήματα. Στην περίπτωση αυτή, ο Γιώργος Περακάκης επισημαίνει ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε η επένδυση, «μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετωπίσαμε, πριν από όλα, με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ευτυχώς, με τη βοήθεια και τη σύμπραξη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμάτας, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν.
Όσον αφορά την καλλιέργεια, δεν θεωρούμε ότι είναι κάτι διαφορετικό από την οποιαδήποτε καλλιέργεια άλλου είδους.
Για τη διάθεση και την εμπορία στην Ελλάδα, περιμένουμε ακόμα το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να ψάχνουμε για αγορές στο εξωτερικό».
Για όσους απορούν για ποιον λόγο επιλέχθηκε το θερμοκήπιο αντί για τη φυσική καλλιέργεια, η απάντηση είναι πολύ απλή: «Επιλέχθηκε θερμοκηπιακό αγρόκτημα, με σκοπό την προσπάθεια αύξησης της σοδειάς από μία εαρινή σε τουλάχιστον δύο ετησίως, εάν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα».
Στη σπορά έδωσε το παρών και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ), Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος δήλωσε: «Ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς στη φαρμακευτική κάνναβη αγγίζει τα 200-250 δισ. δολάρια.
Στην Ελλάδα, υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή, αφού η συνολική καλλιέργεια δεν ξεπερνά τα 300 στρέμματα και στην Πελοπόννησο μόλις τα 50 στρέμματα». Οι σπόροι της κάνναβης εισήχθησαν από την Τσεχία».
πηγή