23.10.17

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις στην Αττική

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες και εταιρείες, στην Αττική. Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αλλά και στο Ναύπλιο, συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί), τέσσερις άνδρες ηλικίας 30, 37, 40 και 42 ετών και δύο γυναίκες, 19 και 40 ετών, όλοι από τη Γεωργία.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα επιπλέον μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης Γεωργιανός.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσης και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, εδώ και πέντε χρόνια, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες και σε εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να μην κινδυνεύουν να εντοπιστούν και να συλληφθούν.
Η δράση της οργάνωσης περιελάμβανε κεντρικό συντονισμό, στρατολόγηση και εκπαίδευση των μελών, σχεδιασμό και παρακολούθηση των θυμάτων για τη συλλογή πληροφοριών για τις συνήθειές τους, αντικατάσταση των συλληφθέντων μελών και την προστασία τους, αλλά και τη χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας από τα ηγετικά στελέχη, που ήταν ο 37χρονος και ο 40χρονος.
Η οργάνωση είχε και «ταμείο» για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της, με οικονομικό διαχειριστή τον 40χρονο. Στο ταμείο έβαζαν χρήματα όλοι οι κατηγορούμενοι, ενώ σε περίπτωση σύλληψης των μελών τα χρήματα χρησιμοποιούνταν για κάλυψη εξόδων για δικηγόρους και μεταφραστές ή ό,τι άλλο χρειαζόταν. Η ομάδα διέθετε και υποστηρικτικά μέλη που παρείχαν με κάθε μέσο διευκόλυνση, εμφανιζόμενοι ως ιδιόκτητες αυτοκινήτων, ενοικιαστές διαμερισμάτων και άτομα που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν και να διαθέσουν τα κλεμμένα στα ενεχυροδανειστήρια.
Σχετικά με τη διαμονή των μελών της, η οργάνωση ακολουθούσε επίσης την πρακτική που ακολουθούν όλες οι αντίστοιχες του γεωργιανού οργανωμένου εγκλήματος, όπως ενοικίαση διαμερισμάτων με στοιχεία γυναικών από την Γεωργία, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, ενώ τα ενοίκια πληρώνονταν από τα έσοδα της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου