10.1.20

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών στο ... Μέγαρο Θεσσαλονίκης!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο
Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.
Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. O αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, αλλά και Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάφος και Λευκωσία Κύπρου.
Ιδιαίτερη στιγμή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων από το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης Και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ», η Χορωδία του Κέντρου, το μουσικό σύνολο «Δέντρο της Ζωής» και οι «Κρουστωδοί».
Παράλληλη δράση του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. το Σάββατο 15/2 από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβικά εμβατήρια («μάρτσιες» Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.
Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα, προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Παραστάσεις
Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου