9.1.20

Ο ΑΝΤ-1, (νούμερο ένα), έγινε 30 ετών

Ο  τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ-1 γιορτάζει την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του. 
Αυτή  τη στιγμή είναι το παλαιότερο εν ενεργεία ιδιωτικό κανάλι τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ξεκίνησε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1989 Μέσα από νούμερα και αριθμούς παρουσιάζει τις δραστηριότητες του όλα αυτά τα χρόνια, με τις προσπάθειες χιλιάδων εργαζομένων.
Τα 30 αυτά χρόνια μεταφράζονται σε 262.968 ώρες αδιάλειπτης παρουσίας στον αέρα! 
Είναι ένα νούμερο που αντικατοπτρίζει την πραγματική διάσταση της ιστορίας  του σταθμού. Τα … κοντέρ  του ΑΝΤ1 έχουν γράψει 131.400 ώρες ζωντανού προγράμματος, της πιο απαιτητικής μορφής τηλεόρασης, και  πάνω από 100.000 ώρες μαγνητοσκοπημένου προγράμματος που αποτελούν και τη βιβλιοθήκη του σταθμού!
Οι  Ειδήσεις του ΑΝΤ1, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας και της ταυτότητας του, αριθμούν πάνω από 28.000 ώρες στα δελτία, ενώ η ενημέρωση του κοινού εμπλουτίστηκε  επίσης με 92 ενημερωτικές εκπομπές και magazinο.
 Η πρωινή ζώνη 06:00-13:00, την οποία καθιέρωσε ο ΑΝΤ1 από τα πρώτα χρόνια του, έχει παράξει συνολικά 12.960 επεισόδια εκπομπών μέχρι σήμερα.
Ο καίριος ρόλος που παίζει η ψυχαγωγία και η επιμόρφωση φαίνεται από τις 280 ψυχαγωγικές εκπομπές όλων των ειδών, τα 100 ντοκιμαντέρ και τις 209 σειρές που έχουν παραχθεί. Τέλος, έχουν υπάρξει 60 τηλεπαιχνίδια στον αέρα του ΑΝΤ1 και αυτό που το κάνει ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι πολλά από αυτά συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους  επί σειρά ετών.
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και τα παραπάνω νούμερα αποδεικνύουν περίτρανα την ηγετική θέση του σταθμού στο τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας.
 Αυτό, όμως, που δίνει πραγματική αξία σε αυτούς τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι που κρύβονται από πίσω: οι παρουσιαστές, οι δημοσιογράφοι, οι ηθοποιοί, οι δημιουργοί, οι τεχνικοί και όλοι όσοι εργάστηκαν στον ΑΝΤ1 στα 30 χρόνια ιστορίας του, κάνοντας πραγματικότητα το φιλόδοξο όραμα του ιδρυτή Μίνωα Κυριακού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου