10.1.20

Τη νύκτα έχει παγετό και το μεσημέρι έφτασε 15 β

Άλλο ένα βράδυ παγετού σε όλη την Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -9 β. 
Δείτε που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, :
Γρεβενά -9.4 β, Κοιλάδα Κοζάνης -8.8 β, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -8.6 β, Καρπενήσι  -8.5 β, Νέος Καύκασος Φλώρινας -8.4 β, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων -8.3 β, Ιωάννινα και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -8.2 β. Κελσίου.
Κάτω από το μηδέν πέφτει ο υδράργυρος στη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το νομό ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης, τις τελευταίες μέρες. Πάντως στο κέντρο της Καλαμάτας, στις 4μμ η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά. Έφτασε γύρω στους 15,1 β. που ήταν μία από τις υψηλότερες σε όλη τη χώρα.
Την ίδια ώρα στο Γαλάτσι, στην Αθήνα, το θερμόμετρο έδειχνε 7,2 β, όσους περίπου και η Στενή Εύβοιας που τόσο χιόνι δέχτηκε και πριν λίγες μέρες.    
Εξ αιτίας του παγετού δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, κυρίως, νωρίς το πρωί.  Μέχρι περίπου στις 10 και 11 το πρωί, με τα νερά που είναι παγωμένα λόγω του ψύχους.
Επίσης, σε κάποια σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, όσοι κινούνται πολύ πρωινές ώρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα χιόνια που λιώνουν και κατεβαίνουν στο δρόμο παγώνουν στη διάρκεια της νύχτας. Ο πάγος στο οδόστρωμα σε κάποια σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος διατηρείται για αρκετές ώρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου