10.1.20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Το Ωδείο γιορτάζει τα 35 του, με εκδηλώσεις

Τα 35 χρόνια λειτουργίας του  γιορτάζει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ξεκινά τη χρονιά δυναμικά και – πως αλλιώς - μουσικά. 

Το Σάββατο (11 Ιανουαρίου ) στις 9μμ στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» επί της Αριστομένους 95, θα παρουσιάσει την παράσταση «η μουσική των ποιητών» στην οποία συνεργάζονται οι Κατερίνα Παλαιολόγου (τραγούδι), Παναγιώτα Ηλιοπούλου (αφήγηση) και Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) και θα παρουσιάσουν 4 κύκλους τραγουδιών σπουδαίων ποιητών και σπουδαίων συνθετών. Ο Γ. Ρίτσος, ο Ο. Ελύτης και ο Ν. Γκάτσος συναντούν τον Μ. Θεοδωράκη, τον Στ. Γυφτάκη και τον Μ. Χατζιδάκι. Την παράσταση συμπληρώνουν και τέσσερα παραδοσιακά Ισπανικά ποιήματα μελοποιημένα από τον Lorca.
Γενική είσοδος: 5 Ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από την γραμματεία του δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας: Παρασκευή (10 Ιανουαρίου) 3μμ  με 9μμ - Σάββατο (11 Ιανουαρίου) 9πμ -2μμ και μία ώρα πριν την παράσταση στο Αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος.

Την Κυριακή (12 Ιανουαρίου ) στις 7μμ στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, δίνει την τρίτη του διάλεξη, με θέμα αυτή την φορά την «Αναγέννηση». Θα παρουσιάσει τις πτυχές αυτού του φαινομένου που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας.
Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής παρουσιάζει τον κύκλο διαλέξεων «Εξ-Ιστόρηση των Τεχνών στην Ευρώπη» σε οκτώ δίωρα μαθήματα, μια Κυριακή κάθε μήνα, από τον Νοέμβριο του 2019.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου