10.1.20

Αντιδράσεις στον Πύργο για την μεταφορά μεταναστών ! Ο δήμος προχωρά σε δημοψήφισμα

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον Πύργο, στην Ηλεία, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για νέες αφίξεις μεταναστών στην περιοχή, στις εγκαταστάσεις της πρώην βιομηχανίας «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Ο δήμαρχος Πύργου προκρίνει τοπικό δημοψήφισμα, ενώ αντίθετοι είναι και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού.
Σε ό,τι αφορά στον Πύργο - σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης - αναμένονται 1.500 άτομα, οικογένειες με παιδιά.

Tο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Επιταλίου σημειώνει σε ανακοίνωσή του:
«Από την Κυβέρνηση περιμέναμε – και περιμένουμε – στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας..Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.
 

Αντί αυτών μας επιλέγει για να «φιλοξενήσουμε» – άγνωστο για πόσο – μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.
 

Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες;
 

Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες.
Θα μας βρείτε απέναντι..!»


Αγρίνιο ή Αμφιλοχία η δεύτερη δομή

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δομή φιλοξενίας αναζητείται χώρος σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτός να είναι στο πρώην αεροδρόμιο του Αγρινίου ή στην Αμφιλοχία.
Ο νομός Αχαΐας επί του παρόντος βρίσκεται εκτός σχεδιασμού λόγω της «ιδιαιτερότητας» που υπάρχει, καθώς το λιμάνι αποτελεί πύλη εξόδου προς τη δύση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου