10.1.20

Πως στήνουν τηλεφωνικές απάτες

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο Α.Τ. Φαρσάλων και αφορούν προσπάθειες εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε επαγγελματίες της Επαρχίας Φαρσάλων.  
 
Κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στα Φάρσαλα και την ευρύτερη περιοχή.
Μόνο την Τετάρτη 8/1 έφθασαν 3 καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν ακριβώς ίδια περίπτωση απάτης. Στο στόχαστρο των απατεώνων βρέθηκαν κυρίως πρατήρια καυσίμων και χρωματοπωλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες τηλεφωνούν στις επιχειρήσεις και παριστάνοντας ήδη πελάτες της, ζητούν παραγγελία το κόστος της οποίας υποτίθεται θα καταβάλουν με τραπεζική κατάθεση. Στη συνέχεια επικοινωνούν εκ νέου και επικαλούμενοι το γεγονός πως κατέθεσαν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανταποκρίνεται στην παραγγελία, ζητούν την επιστροφή της διαφοράς η οποία μπορεί να φτάνει και εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.
Μάλιστα επικαλούνται και την κατάθεσή τους, η οποία όμως είναι ψεύτικη, προκειμένου να γίνουν πιστευτοί. Όλα αυτά μέσω τηλεφώνου βέβαια…!!!
Το Α.Τ. Φαρσάλων διενεργεί έρευνες για την εν υπόθεση.
Είναι επιβεβλημένη η προσοχή από όλους σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και οποιοσδήποτε δεχθεί τέτοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με το ΑΤ Φαρσάλων και να μην κάνει καμία άλλη ενέργεια.
 protostypos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου