11.1.20

Οι ρύποι των οχημάτων «πνίγουν» την Αθήνα

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ....ΚΑΠΝΙΣΜΑ !!!
 
Οι ρύποι οξειδίου του αζώτου που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα πνίγουν την Αθήνα, σύμφωνα με μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αθήνα και Μιλάνο αποτελούν τις δύο πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες πάνω από το 70% των επιβλαβών ρύπων οξειδίου του αζώτου προέρχονται από τα οχήματα και τις μεταφορές.
Πρόκειται για ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο (47%) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.
Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία οι συγκεντρώσεις του μονοξειδίου και του διοξειδίου του αζώτου στις μεγαλουπόλεις θα μπορούσαν να μειωθούν έως 40% με τα κατάλληλα μέτρα.
Έτσι το 15% της μείωσης μπορεί να προέλθει από τους περιορισμούς στα παλαιότερα πετρελαιοκίνητα ΙΧ, το 13% στα πετρελαιοκίνητα φορτηγά και 6% στα βαν με ντίζελ.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μόνο το διοξείδιο του αζώτου είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 68.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ ετησίως, ενώ  υπάρχουν πόλεις όπως η Αθήνα- τακτικά ξεπερνούν τα ευρωπαϊκά όρια και ασφαλείας για το συγκεκριμένο ρύπο (40 μικρογραμμάρια Νο2 ανά κυβικό μέτρο αέρα).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου