10.1.20

Πάνω από ένα εκατομμύριο οι επισκέπτες στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Περιστερίου

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ήταν οι επισκέπτες στην φετινή εορταστική περίοδο στον δήμο Περιστερίου, γεγονός που, πέρα όλων των άλλων, ενίσχυσε σημαντικά και την εμπορική κίνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Οι μεγάλες εορταστικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν, όπως στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της κοπής της μεγαλύτερης βασιλόπιτας (των 5 τόνων, των 300 τ.μ. και των 35 χιλιάδων κομματιών), αλλά και το γεγονός πως ο δήμος ήταν και φέτος από τους λίγους της χώρας όπου τα πάντα ήταν δωρεάν (καρουσέλ, λούνα παρκ, γιορτινά τρενάκια, εορταστικό καραβάκι, σπίτι Αϊ Βασίλη κ.α.), αποτέλεσαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2020 είχαν προγραμματισθεί 422 εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πλατεία του Δημαρχείου, με είσοδο ελεύθερη. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τη φάτνη δημιουργήθηκε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με ειδικό φωτισμό από λέιζερ. Ο εορταστικός φωτισμός εξέπληξε ευχάριστα τους επισκέπτες, με τα εκατοντάδες αστέρια σ' ολόκληρη την πόλη του Περιστερίου, τόσο στο εμπορικό κέντρο, όσο και στις γειτονιές, δίνοντας ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι, το χορευτικό τμήμα και οι χορωδίες του δήμου, χάρισαν όμορφες βραδιές στην κεντρική πλατεία, προσελκύοντας χιλιάδες περιστεριώτες και όχι μόνο.

Παράλληλα, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της πόλης πραγματοποίησαν εορταστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο «Πολιτών». Στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» παρουσιάστηκαν ξεχωριστές παιδικές παραστάσεις, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα περιδιάβαινε τις γειτονιές της πόλης, με εορταστικές μελωδίες και με τα κάλαντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου