6.5.20

Ιστορική πτώση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: Η μεγαλύτερη μείωση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2020 λόγω κορονοϊού θα είναι η μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Το παγκόσμιο «lockdown» λόγω κορονοϊού αναμένεται να οδηγήσει στη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οργανισμός δημοσίευσε μια σειρά προβλέψεων για τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου λόγω της πανδημίας.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα υπάρξει ετήσια μείωση περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση ενέργειας, κατά τη διάρκεια του 2020, όπως μετέδωσε η βρετανική Daily Mail.



Η εκτιμώμενη μείωση των εκπομπών θα είναι έξι φορές μεγαλύτερη απ’ αυτή που καταγράφηκε το 2009 με την παγκόσμια οικονομική κρίση και διπλάσια από το άθροισμα όλων των μειώσεων από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η προειδοποίηση του οργανισμού για τις μελλοντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα


Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε ότι αν οι κυβερνήσεις δεν επενδύσουν σε τεχνολογίες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανάκαμψη μετά την κρίση του κορονοϊού θα φέρει μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου σε σύγκριση με αυτές που προκλήθηκαν μετά από προηγούμενες κρίσεις.
Αναφορικά, ωστόσο, με τη μείωση που παρουσιάζεται σήμερα στη ζήτηση για ενέργεια, ο εκτελεστικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού, Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε ότι είναι «εντυπωσιακή».
«Αυτό είναι ένα ιστορικό σοκ για ολόκληρο τον ενεργειακό κόσμο», δήλωσε.
«Ως αποτέλεσμα των πρόωρων θανάτων και του οικονομικού τραύματος σε όλο τον κόσμο, η ιστορική μείωση των παγκόσμιων εκπομπών δεν είναι κάτι για να πανηγυρίσεις», πρόσθεσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου