7.5.20

Ετοιμάζεται απόφαση για τα ταξί

Σύντομα θα επιτραπεί και δεύτερος επιβάτης στα ταξί. Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο υπουργός προανήγγειλε  ότι θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορεί να μπαίνει και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, καθώς είναι κατανοητό πως ένα ζευγάρι ή δύο άνθρωποι που μένουν στο ίδιο σπίτι και θέλουν να μετακινηθούν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ισχύουσα ρύθμιση.
Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα από το εξωτερικό, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει μέχρι τα μέσα Μαΐου ένα συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει πότε θα ανοίξουν οι αερομεταφορές.
Καθώς όμως μία πανευρωπαϊκή συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, δηλαδή χώρες όπου υπάρχουν λίγα κρούσματα, προκειμένου να βρεθούν διακρατικές πρακτικές λύσεις για ασφαλή μεταφορά ταξιδιωτών στην Ελλάδα.
«Θέλουμε μία χρυσή τομή: Την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και να μη βάλουμε σε ρίσκο τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου