6.5.20

Θερμικές κάμερες δοκιμάστηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Σε επαφές με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την χρηματοδότηση θερμικών καμερών και την προοπτική εγκατάστασής τους στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας του συνόλου των δικαστικών υπηρεσιών και προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, βρίσκονται οι Δικαστικές Αρχές της πόλης.
Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η πρόεδρος της επιτροπής δικαστικού μεγάρου, πρόεδρος εφετών Καλλιρόη Χειμαριού, στην οποία έγινε το μεσημέρι παρουσίαση της «θερμικής πύλης» από υπαλλήλους εταιρίας που παρέχει σχετικές υπηρεσίες και διαθέτει το ανάλογο σύστημα. Στόχος της παρουσίασης ήταν να εξεταστεί εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των εισερχομένων στο δικαστικό μέγαρο ενώ ελήφθη και οικονομική προσφορά για το κόστος εγκατάστασης τους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σύστημα θερμομέτρησης που παρουσιάστηκε υποστηρίζει καταγραφή εικόνας με ειδικό λογισμικό διαχείρισης, ενώ διαθέτει κάμερες και αισθητήρες που μετρούν τις θερμοκρασίες των εισερχομένων. Όπως τονίστηκε κατά την επίδειξη, υπάρχει δυνατότητα πολλαπλών, εξ αποστάσεως, μετρήσεων (από 1,5 έως 5 μέτρα), εντός δευτερολέπτου, με μέγιστη απόκλιση 0,3- 0,5 βαθμών Κελσίου. Ανάλογα συστήματα συναντά κανείς σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες κ.ά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διενεργούν θερμομετρήσεις με φορητά θερμόμετρα στην κεντρική πύλη των Δικαστηρίων. Με σχετική απόφαση έχει καταστεί υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα για όσους εισέρχονται στο κτίριο και τηρούνται απαρέγκλιτα οι αποστάσεις, 1,5 με 2 μέτρα, μεταξύ των φυσικών προσώπων.
Στ. Τ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου