6.5.20

Ρεστοράν σε ... γυάλινα κλουβιά, λόγω ιού

Εστιατόριο στην Ολλανδία σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εξυπηρετεί τους πελάτες του σε εξωτερικό χώρο την εποχή του κορωνοϊού: Έστησε μικρούς γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων δίπλα στη θάλασσα.
Οι σερβιτόροι φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες. Έτσι εξασφάλισαν ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.
Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες - μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, το προσωπικό του εστιατορίου ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, λέει ότι η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.
Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν «Serres Séparées» (σε ελεύθερη μετάφραση είναι «θερμοκήπια σεπαρέ»), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.
«Τώρα μαθαίνουμε ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε», λέει εκπρόσωπος της εταιρείας.
Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.
Η ένωση εστιατορίων έχει ανακοινώσει ότι «ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όχι μόνο τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και το ότι  πολλοί ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης».
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα  έναν οδικό χάρτη για το πότε και με ποιόν τρόπο πιθανόν να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου