6.5.20

Βραδινές "φασαρίες" για ποτά στο χέρι

Άλλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση πώλησης (ή διάθεσης) ποτών βραδινές ώρες από μπαρ που θέλουν να σερβίρουν take away (δηλαδή πάρτο στο χέρι και φύγε).
Σε πλατεία της Αγίας Παρασκευής επενέβησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν συνάντηση νερών με το ποτό στο χέρι, μία μέρα μετά την καραντίνα. Λόγω πανδημίας κορονοϊού όπως είναι γνωστό, απαγορεύεται η συνάθροιση με περισσότερα από 10 άτομα και με την προϋπόθεση ότι τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Μετά από κυνηγητό σε κοντινούς δρόμους τα πνεύματα ηρέμησαν.
⦁ Στη σύλληψη επιχειρηματία και ενός συνεργάτη του, προχώρησαν αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης, στο Κολωνάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα»:
Ομάδα αστυνομικών με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό, προσάπτουν στον επιχειρηματία ότι έξω από την «Δεξαμενή», το αναψυκτήριο που διαχειρίζεται, υπήρχαν τουλάχιστον 25 άτομα τα οποία σέρβιρε ως take away, σουβλάκια και τηγανιτές πατάτες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σέρβιρε εκτός από αναψυκτικά και μπύρες, δηλαδή αλκοόλ. Υπήρχαν μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαξιλάρια σε ένα πεζούλι απέναντι από το αναψυκτήριο, καταργώντας ουσιαστικά την έννοια του take away.
⦁ Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ⦁ μπαρ στην ⦁ Κηφισιά⦁   Αττικής το βράδυ της Τρίτης. Κι αυτό σέρβιρε take away κοκτέιλς προκαλώντας συγχρωτισμό.
Το κατάστημα στην Κηφισιά ήταν το μοναδικό σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από παρόμοιες επιχειρήσεις, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες συμμορφώθηκαν στις οδηγίες της κυβέρνησης και δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους για take away σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών.
Οι υπεύθυνοι του μπαρ επικοινώνησαν την υπηρεσία take away με ποτά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να προκληθεί συγχρωτισμός καθώς δημιουργήθηκε ουρά, ενώ όσοι παραλάμβαναν την παραγγελία τους (κοκτέιλς σε πλαστικό ποτήρι) κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο για να τα απολαύσουν.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας κατόπιν ενημέρωσης από τον δήμαρχο της Κηφισιάς. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζήτησαν και τον υπεύθυνο του μπαρ για να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο αλλά δεν τον εντόπισαν.
⦁ Κάτι ανάλογο προηγήθηκε και στο Βόλο ένα βράδυ πριν, προκαλώντας την έκρηξη Χαρδαλιά.
⦁ Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ξημέρωσαν, οι δύο ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα το μεσημέρι της Τετάρτης. Είχαν προσαχθεί αργά το απόγευμα της Τρίτης, μαζί με ιδιοκτήτη κάβας από αστυνομικούς. Ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι καταστηματάρχες παρέμειναν στο κρατητήριο για το πλημμέλημα της πιθανής παράβασης των όρων λειτουργίας των καταστημάτων τους.
Αργά το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας όπου η Εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι καθώς τελικά δεν τους απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία. Ωστόσο, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για πιθανή τέλεση αδικημάτων που αφορούν την άδεια λειτουργία των καταστημάτων τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου