5.5.20

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Έκλεβαν με κλεμμένα αυτοκίνητα

Τα είχαν κάνει σχεδόν όλα. Δεν είχαν αφήσει τίποτα δύο ημεδαποί. Ένας 28 χρόνων και ο ανήλικος συνεργάτης του. Μαζί τους κατά καιρούς ήταν  ακόμη ένας  27χρονο ημεδαπός, ενώ κατηγορείται και ένας  36χρονος ημεδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανηλίκου.  Οι επιδόσεις τους: δέκα περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις  περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε Οιχαλία, Πύλο, Μεσσήνη και Γαργαλιάνους.
Για την διαλεύκανση των υποθέσεων με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεργάστηκαν τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Γαργαλιάνων μαζί με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης εξακριβώθηκε σε χωριό της Καλαμάτας  οι δράστες, μαζί με τον 27χρονο ημεδαπό, από 27 Μαρτίου, είχαν συστήσει (εγκληματική) ομάδα – συμμορία, και αφαιρούσαν οχήματα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε καταστήματα και στη συνέχεια τα έκαιγαν.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι μέχρι 2 Μαϊου  έκλεψαν δύο οχήματα ημεδαπών που τα  χρησιμοποιούσαν σε:
⦁    οχτώ κλοπές σε καταστήματα, απ΄όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, κινητό τηλέφωνο και καπνικά προϊόντα
⦁    τέσσερις απόπειρες κλοπών σε καταστήματα.
Στη συνέχεια, ανωτέρω οχήματα, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καλαμάτας, αφού προηγουμένως τα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά.
Τη Δευτέρα 4.5.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 28χρονου και του ανήλικου και σε διπλανό χώρο
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 203 πακέτα τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των 163 ευρώ, 10 δολάρια Αμερικής, αλυσοπρίονο και είδη ένδυσης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου