3.5.20

Τι γίνεται με παραλίες και σωματική άσκηση από Δευτέρα 4 Μαϊου

Από τη Δευτέρα, καταργείται το SMS και η γραπτή βεβαίωση για την έξοδο των πολιτών από τα σπίτια τους.

Έτσι, όποιος θέλει να αθληθεί μπορεί να ξεχάσει την «μετακίνηση 6» και να αφήσει την ταυτότητά του σπίτι.

Η άθληση βέβαια εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο σε ανοιχτούς χώρους, καθώς τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν εντός του Ιουνίου.
Από τα πράγματα που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα από τη Δευτέρα είναι το μπάνιο στη θάλασσα και η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο χωρίς να χρειαστεί να στείλουμε κάποιο SMS.

Όσον αφορά στις μη οργανωμένες παραλίες, ο κόσμος θα μπορεί πλέον να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και να απολαμβάνει τη βόλτα του δίπλα από το κύμα.

Συγκεκριμένα μέτρα για τις παραλίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των λουόμενων.

Οι οργανωμένες πολιτείες δεν θα ανοίξουν ακόμα αλλά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανάλογα με την πορεία της νόσου είναι δυνατόν να ανοίξουν εντός του Μαϊου.

Οι ιδιοκτήτες beach bar και παραθαλάσσιων ξενοδοχείων έχουν πάντως αρχίσει ήδη προετοιμασίες και ανακαινίσεις, παρόλο που δεν υπάρχουν σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Οι ξαπλώστρες θα βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και διαχωριστικά πλέξιγκλας, όπως στην Ιταλία.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν οι πισίνες.

Πόσο ασφαλές είναι το μπάνιο στη θάλασσα

Ο Παύλος Νικολαΐδης, λοιμωξιολόγος ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας ΑΠΘ, εξήγησε στο ΜEGA όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα μπάνια στη θάλασσα.

«Μες στο νερό είμαστε ασφαλείς. Είτε είναι θάλασσα είτε πισίνα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να μεταδοθεί ο ιός. Προφανώς θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές στις ξαπλώστρες. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Θα ξεχάσουμε τις εικόνες που είχαμε στις οργανωμένες πλαζ. Πρέπει να είναι σε αραιή απόσταση οι ξαπλώστρες. Να υπάρχει καθαριότητα με τα κοινά απορρυπαντικά που έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικά» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Όπως είπε, πρέπει «να έχουμε δική μας πετσέτα στην ξαπλώστρα και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει σε τακτά διαστήματα υπηρεσία καθαρισμού των επίπλων θαλάσσης. Σε παραλίες που δεν είναι οργανωμένες δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού, και με την άμμο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Ο ήλιος είναι κάθετος, δεν επιτρέπει την επιβίωση του ιού στην άμμο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο καφέ σε μία πλαζ, ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ότι θα πρέπει να ακολουθούμε «τα ίδια μέτρα υγιεινής και καθαριότητας που θα ακολουθούσε κανείς αν πήγαινε στο οποιοδήποτε μαγαζί. Το αντισηπτικό μας. Καλά είναι να υπάρχει και η μάσκα στην τσάντα, όχι για να την φοράει κανείς στην παραλία, αλλά αν βρεθεί μέχρι να φτάσει στην παραλία, ή σε ένα τραπέζι καφέ που δεν τηρούνται οι αποστάσεις» κατέληξε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου