6.5.20

Παραίτηση του Βρετανού «Τσιόδρα»: Εσπασε την καραντίνα για να δει την ερωμένη του

Ο Βρετανός λοιμωξιολόγος, Νιλ Φέργκιουσον που συμβούλεψε τον Μπόρις Τζόνσον για εφαρμογή και παράταση του lockdown παραβίασε τα μέτρα. 

Η αποκάλυψη και ο σάλος που ξέσπασε έφεραν την παραίτησή του

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον στην περίοδο του κορωνοϊού, Νιλ Φέργκιουσον (Neil Ferguson) μετά από τον σάλο που προκάλεσε η ενέργειά του να σπάσει την καραντίνα προκειμένου να υποδεχτεί στο σπίτι του τη σύντροφό του.
Ο Νιλ Φέργκιουσον, διαζευγμένος πατέρας, είχε συναντηθεί με την 38χρονη παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών, Αντόνια Στάατς από την νότια πλευρά του Λονδίνου σε περίοδο όπου η Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν ήδη υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα, μία εκ των συνευρέσεών τους ήταν παραμονές δικής του τηλεοπτικής εμφάνισης, από αυτές που πραγματοποιούσε για επιστημονικές τοποθετήσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την κυβέρνηση, στο πλευρό της οποίας είχε συμβουλευτικό ρόλο.
Ο επιδημιολόγος καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου - που είχε το ψευδώνυμο «Professor Lockdown» - ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση από τη στιγμή που οι αποκαλύψεις των βρετανικών Μέσων προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις.
Η ομάδα του Φέργκιουσον ήταν εκείνη που σχεδίασε το μοντέλο για την πιθανή εξάπλωση του ιού. Οι υπουργοί έχουν κατ’ επανάληψη επικαλεστεί αυτό το μοντέλο, που σηματοδότησε τη «στροφή» της κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας. Με βάση αυτό το μοντέλο, στη χειρότερη περίπτωση οι νεκροί θα έφταναν τις 500.000.
«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα. Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου