8.5.20

Ανοίγουν οι δρόμοι για τα χωριά;

Φημολογία για άρση των περιορισμών για μετακινήσεις εκτός νομού στις 18 Μαΐου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος  Χαρδαλιάς είπε:
«Οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου». Και πρόσθεσε: «Για τα νησιά οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα».
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε προαναγγείλει ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άρση απαγόρευσης μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 11/5
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι:

«Είναι ένα ζήτημα για το οποίο αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Ξέρετε ότι έχουμε καταργήσει τη χρήση του εντύπου και του sms για τις μετακινήσεις από τις 4 Μαΐου. Οι αποφάσεις θα ξεδιπλωθούν και για άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας τη Δευτέρα 11 του μηνός. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα δούμε πως θα επιτραπεί και η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας. Μέσα σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα νησιά, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι ταυτόχρονη η απελευθέρωση και προς τα δύο μέρη. Αλλά, θα αναμένετε τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα. οι σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτές πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνουν και τις μετακινήσεις προς τα νησιά».
Να σημειωθεί ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι φέτος στις 8 Ιουνίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου