26.2.21

Στην αντεπίθεση ο Γ. Μπαμπινιώτης μετά την επιστολή των 285 για το Αρσάκειο

Στην αντεπίθεση περνά ο καθηγητής και πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης μετά την από κοινού επιστολή προς την εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, την οποία υπογράφουν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού, ζητώντας της να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που σχετίζονται με ψυχική, λεκτική και σεξουαλική βία κατά ανηλίκων, από συγκεκριμένους, όπως λένε, καθηγητές, κάνοντας λόγο για συγκάλυψή τους. Ο κ. Μπαμπινιώτης εισηγήθηκε την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία, για την κλήση το συντομότερο δυνατόν και των 285 αποφοίτων που υπογράφουν την επιστολή, ώστε να καταθέσουν και να ερευνηθούν σε βάθος όλες οι καταγγελίες.
Η εισήγησή του θα τεθεί προς κρίση στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρός της, έχει συγκαλέσει για σήμερα Παρασκευή.
Η ανακοίνωση του Γιώργου Μπαμπινιώτη
Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».
Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαριου 2021.
Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.
Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό,τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.
Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας
ΠΗΓΗ:efsyn.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου