25.2.21

Η καραντίνα, καραντίνα και οι γυναίκες, γυναίκες. Μπαρ – καμπαρέ ή νυκτερινό κέντρο διασκέδασης (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η επίσημη ονομασία) στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης λειτουργούσε σχεδόν κανονικά, κατά παράβαση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού. Κάποιος το «κάρφωσε» και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, πρόκειται για νυχτερινό κέντρο διασκέδασης (μπαρ – καμπαρέ) όπου, κατόπιν αστυνομικής εφόδου που ολοκληρώθηκε στη μία τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 58χρονος ιδιοκτήτης του, όπως επίσης επτά εργαζόμενες κι ένας θαμώνας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μαγαζί ήταν εξοπλισμένο εξωτερικά με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και καταγραφής, ενώ για να μπει κάποιος έπρεπε να είχε επικοινωνήσει, ώστε να ξεκλειδώσει η πόρτα. Επιπλέον δεν υπήρχε πρόσοψη τζαμαρίας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ορατότητα στο εσωτερικό του.
Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για τη λειτουργία του «μαγαζιού» εν μέσω λοκντάουν και το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας έκαναν «επίσκεψη». Βρήκαν όμως κλειδωμένη την πόρτα και παρότι κάλεσαν τον ιδιοκτήτη να τους ανοίξει, εκείνος τους αγνόησε. Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικοί και γι’ αυτό τον λόγο κλήθηκε στο σημείο κλειδαράς, που προσπαθούσε για δύο ώρες, κατάφερε τελικά να ανοίξει την πόρτα.
Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, απείθεια και παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ του βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ. Για παραβίαση των μέτρων, που συνδέονται με τη διασπορά του κορονοϊού κατηγορούνται επίσης οι εργαζόμενες και ο θαμώνας, στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Ακόμη από το σημείο κατασχέθηκε το καταγραφικό (για τις κάμερες) μηχάνημα, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Telegram

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου