26.2.21

Προσφεύγει κατά της προσωρινής κράτησης ο Δ. Λιγνάδης

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κρίθηκε προφυλακιστέος με το συνήγορό του να δηλώνει πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας.
Μετά από μια πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.
Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, αφού υποστήριξε πως «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία» ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος επιμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.
Η απολογία Λιγνάδη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες, ενώ ακολούθησε η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης που είχε καλέσει ο δικηγόρος του. Στην Ευελπίδων βρέθηκαν για να καταθέσουν η πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του καλλιτέχνη, Γιάννης Λιγνάδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου