24.2.21

Νεκρό προσφυγόπουλο από φωτιά στη Θήβα-Καταγγέλλουν καθυστέρηση της Πυροσβεστικής

Ένα προσφυγόπουλο κουρδικής καταγωγής βρήκε φρικτό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην δομή προσφύγων στη Θήβα, στον εσωτερικό χώρο παλιού εργοστασίου, ενώ πρόσφυγες κατηγορούν τις αρχές ότι άργησαν περισσότερο από μία ώρα να φτάσουν στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες στην κουρδόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα Pishti-News, o οκτάχρονος βρισκόταν μέσα στη δομή μαζί με τη μητέρα του, τον ένα αδελφό του και τις τρεις αδελφές του, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ ο πατέρας του βρισκόταν εκτός. Η μητέρα κατάφερε να βγει έξω παίρνοντας τα τέσσερα παιδιά, αλλά ο οκτάχρονος έμεινε πίσω και ανασύρθηκε μετά από ώρα νεκρός από τους ίδιους τους πρόσφυγες της δομής.
Σύμφωνα με την Pishti-News, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι επικοινώνησαν περισσότερες από πέντε φορές στα ελληνικά και στα αγγλικά με την Πυροσβεστική, η οποία έκανε περισσότερο από μία ώρα να έρθει, όταν ήδη είχαν σβήσει οι πρόσφυγες τη φωτιά και είχαν ανασύρει νεκρό το αγόρι.
Από την πλευρά της, η πυροσβεστική και πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δίνουν διαφορετική εκδοχή για την παρέμβαση των αρχών. Σημειώνουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο, αλλά απωθήθηκαν αρχικά από διαμένοντες. Ξεκίνησαν να επιχειρούν στη συνέχεια με παρέμβαση της ΕΛΑΣ, όταν η φωτιά είχε ήδη σβήσει. Σημειώνουν επίσης ότι είναι νεκρό ένα παιδί μέλος 7μελούς οικογένειας που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κλιμάκιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται μέσα στη δομή και ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς
Aυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν πάντως ψευδή την εκδοχή των αρχών και επιμένουν ότι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε μετά από μία ώρα και ότι το παιδί αποκλείεται να ζούσε τη στιγμή που το έβγαζαν οι πρόσφυγες από τη δομή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου