25.2.21

"Θα αυξηθούν τα κρούσματα", παραδέχονται επιστήμονες

«Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 2500. Αυτή θα είναι μια κεντρική τιμή. Προς τα κάτω είναι 2200 και προς τα πάνω είναι 2800» Για την πορεία του κορoνοϊού στη χώρα, την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στα νοσοκομεία μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο Αντιπρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας Νικόλαος Τζανάκης και η Μίνα Γκάγκα Πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Εξήγησαν πως σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης κρουσμάτων, αναμένουν ακραία σημεία. Αν η μέση του τιμή είναι τα 2.200, που είναι και το πιο πιθανό, το απώτατο σημείο θα είναι μέχρι 2.800 κρούσματα. Αν όμως η μέση τιμή πάει στα 2.500, το απώτατο σημείο θα είναι πάνω από 3.000 κρούσματα», επεσήμαναν.
Το απόγευμα ο υπουργός Βας. Κικίλιας δήλωσε «Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα πάμε βήμα - βήμα για να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε αλλά και να ανοίγουμε κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας».
Σε ερώτηση για το χρόνο που θα αρθεί το lockdown είπε: «Η Αττική έχει αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα γι' αυτό και στην περιοχή αυτή είναι σημαντική η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Όπως ανέφερε, τις προηγούμενες δύο μέρες παρατηρήθηκε ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής- 168 εισαγωγές την Τρίτη και 180 την Δευτέρα».
Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα είναι κατειλημμένο το 90% των κρεβατιών ΜΕΘ covid στη Αττική. Είναι κατειλημμένες οι 235 από τις 262».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου