25.2.21

Το Αλσύλιο του Αλμυρού φόρεσε τα καλά του..

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης και τα χαμηλά κλαδέματα στο Αλσύλλιο Αλμυρού, με αυτεπιστασία, από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και υπό την επίβλεψη του Τμήματος Πάρκων, Αλσυλλίων και Παιδικών Χαρών.
Θα ακολουθήσει καθαρισμός της λίμνης, καθώς θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην επηρεαστούν, αλλά αντίθετα να βελτιωθούν, οι συνθήκες διαβίωσης και ο πολλαπλασιασμός της πανίδας που υπάρχει στη λίμνη (κέφαλοι, χέλια, κ.λπ.).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να αναδειχτεί το Αλσύλλιο Αλμυρού, όχι μόνο ως πνεύμονας πρασίνου, αλλά και ως χώρος φιλικός για τους επισκέπτες.
Όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό για τη συντήρηση, την ανάδειξη και προστασία των πάρκων και αλσυλλίων του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι εντός του Πάρκου έχουν εκκινήσει και οι εργασίες ανακατασκευής του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ (πλαστικοποίηση αγωνιστικού χώρου, τοποθέτηση μπασκετών κ.λπ.).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου