20.9.12

"Κεφαλικός φόρος" 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα

Η πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλυφθούν τα 2 δισ. ευρώ, -πέραν του πακέτου των περίπου 11,5 δισ.- που ζητά η τρόικα να προέλθουν από φορολογικά έσοδα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου ότι δεν συζητά αυτή την πρόταση και πως το ΠΑΣΟΚ την απορρίπτει ως άδικη και οριζόντια. 
Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε επιπλέον και καταστροφική επιλογή για την προοπτική του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, για την άμεση εφαρμογή του οποίου πιέζει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως «η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», παραπέμποντας αφενός στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί κενού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο πακέτο και, αφετέρου, στην επισήμανσή του ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στα 8 δισ. του πακέτου μέτρων που αφορά στο σκέλος των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων, συμπεριλαμβάνεται και το εισοδηματικό έσοδο από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου