20.9.12

Ήξεις....αφίξεις Πετράκου για το λιγνίτη !

Γράφει : Η Αντωνία  Μπούζα
Μετά από μία μακρά περίοδο αρνητισμού και δαιμονοποίησης κάθε επενδυτικής σκέψης και πρόθεσης , βλέπουμε  το ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ να προσπαθεί να βρει μία διέξοδο στο φαύλο κύκλο της πολυγλωσσίας του χώρου και της φοβικής αντίληψής του για κάθε διαφορετική προσέγγιση της ανάπτυξης.
Εκτός κλίματος όμως , βρέθηκε λόγω απειρίας ίσως ή λόγω εμμονών, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στη Μεσσηνία ο κ. Θανάσης Πετράκος.

Ενώ ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του κόμματός του που λέει ΟΧΙ σε κάθε επενδυτική σκέψη, κάνοντας εμφανή προσπάθεια να ξεπεράσει τις «προοδευτικές αριστερές αγκυλώσεις», ο βουλευτής του κ.Πετράκος, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, άρχισε να τα ….μασάει σχετικά με το λιγνίτη.
«Η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Χώρας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα γίνει με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.                                                    
Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ο λιγνίτης. 
Θα πρέπει όμως, να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα και με προληπτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας. 

Μετά από αυτήν τη δήλωση έρχεται ο κ.Πετράκος στη Μεσσηνία και λέει με δήλώσεις του, ναι μεν αλλά….για την Κορώνη, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον αρχηγό του κόμματός του.
Εξ΄άλλου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η τακτική Πετράκου, σχετικά με την παραπληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών για τις επενδύσεις. 

Με όπλο του τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχειρούσε να ενισχύσει  τη δική του αρνητική θέση, απέναντι σε κάθε επενδυτικό αίτημα που ερχόταν στα τότε αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα.

Επειδή όμως δε μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες , ούτε να παραπληροφορεί τους πολίτες με τα ναι μεν…αλλά , ας βγει ξεκάθαρα να πει σε ποια περιοχή της Ελλάδος θεωρεί πως πρέπει να γίνει εκμετάλλευση του λιγνίτη και που όχι και για ποιο λόγο!

Επίσης μιας και  έχει αναλάβει τη θέση του «σκιώδη Υπουργού Ενέργειας», θα θέλαμε να μας ξεκαθαρίσει τι τον ώθησε τόσα χρόνια να λέει όχι στις επενδύσεις για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας και τι άλλαξε σήμερα και το κόμμα του την θεωρεί πλέον ως προτεραιότητα!

Ένα όμως είναι αλήθεια και ίσως λίγο αργά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το αντελήφθη, πως με το να ωθούν συνεχώς τις τοπικές κοινωνίες στο διωγμό κάθε επενδυτή, προφασιζόμενοι τη δήθεν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση του χώρου, το μόνο που έχει συμβεί τόσα χρόνια, είναι η επενδυτική ακινησία , η  απώλεια θέσεων εργασίας και η περιθωριοποίηση του τόπου μας.
Είναι φανερό πως άλλαξαν θέση στην Κουμουνδούρου για την εκμετάλλευση της ενέργειας, ας το πουν και ξεκάθαρα όμως!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου