20.9.12

Συνδέονται με όγκους «Roundup» και τροποποιημένο Καλαμπόκι !

 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ROUNDUP ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Βόμβα μεγατόνων, για τις ολέθριες, καθώς φαίνεται, επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα αποτελεί η έρευνα Γάλλων επιστημόνων, που δημοσιεύεται στην έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση «Διατροφική και Χημική Τοξικολογία».
 Πρόκειται για την πρώτη τόσο μακράς χρονικής διάρκειας έρευνα, που έχει διεξαχθεί στο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι NK603, παραγωγής Monsanto, και στο ζιζανιοκτόνο «Roundup» από τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Gilles-Eric Séralini του πανεπιστημίου του Caen. Η έρευνα, που έγινε σε αρουραίους, έδειξε ότι τα επίπεδα κατανάλωσης, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ασφαλή, προφανώς και δεν είναι τόσο αθώα, αφού, σύμφωνα με τον Γάλλο επιστήμονα, μπορούν να προκαλέσουν όγκους, καταστροφές σε όργανα και να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Η μυστική επιχείρηση In Vivo

maisΌπως αποκαλύπτει ο Nouvel Observateur, Γάλλοι ερευνητές, μελέτησαν επί δυο χρόνια, στα κρυφά, τις επιπτώσεις σε 200 αρουραίους, τούς οποίους τάιζαν με ένα συγκεκριμένο είδος γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού, το NK603.
Τα ευρήματά τους;
«Όγκοι και σοβαρές ασθένειες», μια πραγματική βόμβα, σημειώνει το περιοδικό, σε επίπεδο επιστημονικό, υγειονομικό, πολιτικό και βιομηχανικό.
Μέχρι το 2011, οι ερευνητές εργάζονταν υπό άκρα μυστικότητα. Κρυπτογραφούσαν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και δεν μιλούσαν ούτε τηλεφωνικά για την έρευνα. Ακόμη περισσότερο, η ερευνητική ομάδα δεν επέτρεψε στους δημοσιογράφους να ζητήσουν έξωθεν σχολιασμό της έρευνας, πριν από τη δημοσίευσή της στην επιθεώρηση και την παρουσίασή της σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Αν ήταν φάρμακο, θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί αμέσως από την κυκλοφορία!

Η έρευνα στο NK603 αποκάλυψε ότι ήταν πολύ τοξικό ακόμα και σε μικρή δόση. Συχνά, οι αρουραίοι, κατέληγαν. Μάλιστα, οι ερευνητές δήλωσαν ότι 50% των αρσενικών και 70% των θηλυκών ποντικών πέθαναν πρόωρα, σε σύγκριση με μόνο το 30% και το 20% αντίστοιχα των ποντικών της ομάδας ελέγχου.
Aν επρόκειτο για φάρμακο, σημειώνεται, θα έπρεπε αμέσως να αποσυρθεί από την κυκλοφορία, μέχρι να υπάρξουν περαιτέρω μελέτες.
Η Monsanto δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει τα αποτελέσματα· πάντως, ο όμιλος έχει επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν πως τα προϊόντα του είναι ασφαλή και πως δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία ότι η κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών δημιουργεί οποιονδήποτε κίνδυνο για την υγεία ανθρώπων ή ζώων.
Αυτά όλα, βέβαια, προ της δημοσίευσης των συγκεκριμένων πορισμάτων.
Άλλωστε, ο Σεραλινί πιστεύει πως αυτή η τελευταία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια ζωής των ποντικών, δίνει πιο ρεαλιστική και έγκυρη εικόνα για τους κινδύνους, απ' ό,τι οι δοκιμές των 90 ημερών, που αποτελούν τη βάση για την έγκριση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, εφόσον σε τρεις μήνες οι ποντικοί θεωρούνται μόλις νεαροί ενήλικοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου