20.9.12

Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα !

Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, από έναν Έλληνα και δύο Κουβανούς crackers, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 51, 31 και 34 ετών, αντίστοιχα, κατάφεραν να διεισδύσουν ηλεκτρονικά στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επί τέσσερις μήνες, χωρίς να καταγράφεται ο όγκος των δεδομένων που διακινούσαν στο διαδίκτυο, πωλούσαν φτηνά τηλεφωνικές συνδέσεις προπληρωμένου χρόνου ομιλίας στην Κούβα, όπου η σύνδεση είναι πολύ ακριβή, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Με την τεχνική αυτή πραγματοποίησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μεταφοράς δεδομένων διαδικτύου, μέσω κινητών τηλεφώνων, χωρίς οι ίδιοι να χρεώνονται, ζημιώνοντας έτσι την εταιρεία με το ποσό των 690.501,69 ευρώ.
Από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, στις οικίες τους σε Αθήνα και Μύκονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1. Στην οικία του 51χρονου Έλληνα: Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εννέα συσκευές USB MOBILE BROADBAND, τρία κινητά τηλέφωνα, 129 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας χωρίς τις κάρτες sim και 180 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας με τις κάρτες sim.
2. Στις οικίες των δύο αλλοδαπών: Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας.
Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν καθότι είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου