Στο στόχαστρο και των Εισαγγελικών αρχών μπήκαν οι 30 πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ καθώς τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό.
Με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης θα αναζητήσει τη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών (πρώην και νυν βουλευτών, υπουργών, γενικών γραμματέων και δημάρχων) που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του λίστα με τα ονόματα πρώην και νυν πολιτικών για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό. Για τους 30 από αυτούς, η έρευνα κρίθηκε αναγκαίο να συνεχιστεί καθώς οι πρώτοι έλεγχοι των λογαριασμών τους έδειξαν περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από πουθενά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η λίστα περιλαμβάνει πολιτικούς από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα από τους 30 πολιτικούς οι πέντε είναι «κορυφαία» ονόματα, ενώ η λίστα βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ επί ημερών του πρώην επικεφαλής του, Γιάννη Διώτη. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ελέγχουν εξονυχιστικα τα περιουσιακά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις των 30 πολιτικών και θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στον πολιτικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει με έγγραφό του τον Μάιο του 2012 από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ελεγχθούν οι λογαριασμοί εν ενεργεία βουλευτή για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2004 ως σήμερα.
Χτες, με παραγγελία του προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Παντελής, ζήτησε να διεξάγει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει αν υπάρχει τέτοια λίστα με ονόματα πολιτικών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό και για να διαπιστώσει αν υπαρχουν ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο κ. Πεπόνης καλείται να εξακριβώσει αν έχουν γίνει τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, που σχετίζεται με μη νόμιμο πλουτισμό.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπενθυμίζει ότι για τους εν ενέργεια υπουργούς ισχύει η παραπομπή στη Βουλή ενώ για τους εν ενέργεια βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια των ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για την βεβαίωση του εγκλήματος ή των εγκλημάτων, όχι όμως και πράξεων που θίγουν το πρόσωπο τους. Στο πλαίσιο της παραγγελίας που έλαβε, ο κ. Πεπόνης θα καλέσει για εξέταση και τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ, καθώς θεωρείται ότι η έρευνα έχει καθυστερήσει.