22.9.12

Σαμαράς: Δεν υπάρχει πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Ρώμη που βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη Ρώμη συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τους εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση.

Στις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε εξάλλου την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ακόμη τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου και την απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών που είναι κοινή για τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

Κυβερνητικές πηγές στη Ρώμη έλεγαν ότι «τα χειρότερα που έμοιαζαν αναπόφευκτα τα αποτρέψαμε, τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης». Στο θέμα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, και επισήμαναν μετ’ επιτάσεως ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων. Τέλος οι κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου