22.9.12

ΗΠΑ: Έξι ομογενείς στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς του περιοδικού «Forbes»

Μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών είναι έξι άτομα ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του «Forbes», που κυκλοφορεί για 19η συνεχή χρονιά.
Κατά σειρά, με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι: Τζον Πολ Ντετζόρια (ελληνοϊταλικής καταγωγής) στην 92η θέση, με περιουσία 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Διατηρεί επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων ομορφιάς.
Τζον Κατσιματίδης στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλων εταιρειών, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Τζιμ Ντέιβις στην 239η θέση, με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών.
Μάικλ Τζαχάρης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Τζορτζ Αργυρός, επίσης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα. Ντιν Μητρόπουλος στην 360η θέση, με περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναπτύσσει επενδυτικές δραστηριότητες.
Στον κατάλογο του «Forbes» παραμένει και φέτος ως πλουσιότερος Αμερικανός o Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της εταιρείας Microsoft, με περιουσία που υπολογίζεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου