21.9.12

Στον εισαγγελέα νεαροί με με μπλούζες της Χρυσής Αυγής που ήλεγχαν μετανάστες


Στον ανακριτή Λάρισας οδηγούνται την Παρασκευή δυο νεαροί, ηλικίας 24 και 18 ετών, οι οποίοι φορώντας μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής έκαναν ελέγχους σε αλλοδαπούς για να διαπιστώσουν εάν διέμεναν νόμιμα στη χώρα, ενώ αναζητούνται ακόμη άλλοι δυο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη και ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν.

Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν την Τρίτη στη Λάρισα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία των δυο αλλοδαπών ότι το βράδυ της Δευτέρας οι νεαροί μαζί με άλλα δυο άγνωστα άτομα, τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι δυο αλλοδαποί τους απάντησαν προφορικά ότι είναι νόμιμα στη χώρα και τότε οι δράστες τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ενώ στη συνέχεια τους άρπαξαν 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμπονται την Παρασκευή στον Ανακριτή Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο νεαροί υποστήριξαν τόσο στους αστυνομικούς όσο και στον εισαγγελέα ότι δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής φορούσαν τις μπλούζες «για επίδειξη».

Παράλληλα υπέβαλαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος των δυο αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και αφέθηκαν ελεύθεροι, προκειμένου να παρουσιαστούν την Παρασκευή στον Ανακριτή Λάρισας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου