21.9.12

«Ελάτε να με πιάσετε, έχω σκοτώσει άνθρωπο!»


«Ελάτε να με πιάσετε, έχω σκοτώσει άνθρωπο?», αυτά ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου που τηλεφώνησε προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας και ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός, ο οποίος στη συνέχεια μετατράπηκε σε σκεπτικισμό και γιατί όχι σε αφύπνιση μιας κοινωνίας που βιώνει την απόλυτη μοναξιά.
Σύμφωνα με το patrisnews.com όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας, κανείς δεν φανταζόταν τι θα άκουγε και πώς θα εξελισσόταν αυτή η υπόθεση. Από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου ένας 80χρονος από συνοικισμό της Βάρδας, καλούσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν γιατί είχε πυροβολήσει έναν άνθρωπο.
Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, αφού κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί και τα περιπολικά ξεκίνησαν για το σημείο που τους είχε υποδείξει ο ηλικιωμένος άνδρας.
Όταν έφθασαν στο σπίτι του 80χρονου, αυτό που αντίκρισαν ήταν έναν ήρεμο άνθρωπο και φυσικά, πουθενά δεν υπήρξε πτώμα.
Οι αστυνομικοί τα έχασαν και φυσικά δεν μπορούσαν να δώσουν εξήγηση. Όταν ρώτησαν τον ηλικιωμένο γιατί είχε τηλεφωνήσει, η απάντηση που τους έδωσε τους άφησε άφωνους: «Έτσι, για πλάκα» ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου γέροντα.
Και εκεί, κρύβεται και η ουσία της ιστορίας, του περιστατικού, το δράμα αν θέλετε, ενός ανθρώπου που βρίσκεται στη δύση της ζωής του.
 Ο ηλικιωμένος, είναι χήρος και αν και πατέρας επτά παιδιών, ζει μόνος και ξεχασμένος. Η κίνησή του να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και να πει ότι είχε σκοτώσει κάποιον, είχε ένα και μόνο στόχο: Να τραβήξει την προσοχή, να δείξει ότι υπάρχει, να αισθανθεί ότι γύρω του υπάρχουν άνθρωποι, ότι κάποιοι θα τρέξουν κοντά του!
Οι αστυνομικοί, όταν πήγαν εκεί, πέραν του ότι ο γέροντας έκανε ψευδή καταγγελία, έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν ότι κατείχε παράνομα δύο κυνηγετικά όπλα και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το Νοέμβριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου