2.4.15

Βίκυ Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλεία

Η Βίκυ Σταμάτη είναι σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1975 και κατάγεται από το Ζέλι Φθιώτιδας.
Προέρχεται από οικογένεια που ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, και προσλήφθηκε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα επί σειρά ετών ήταν συνδικαλίστρια με στη ΔΕΗ (συνδικαλιστικός φορέας της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία).
Ο Βίος και η Πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλείαΠαντρεύτηκε τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στο Παρίσι το 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Έθνος, τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους είναι στο όνομά της, όπως και άλλες ακριβές αγορές που έχουν ως παραλήπτρια αυτή, με σημαντικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS την περίοδο 2006-2009.
Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009.
Το σπίτι στην Ακρόπολη
Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην υπουργού, για να οριστικοποιηθεί η διαγραφή του από το κόμμα τον Απρίλιο του 2011. Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός, με εντολή της Βουλής, διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τελικά συλλαμβάνεται τον Απρίλιο του 2012 και προφυλακίζεται.
Το σπίτι στην ΑκρόποληΣτην ανάκριση που ακολούθησε, το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού ενεπλάκη στην υπόθεση, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να συλληφθεί στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της.
Απολογούμενη υποστήριξε ότι "δεν είχε την παραμικρή συναλλαγή, συνεργασία ή άλλου είδους σχέση με τις τρεις παράκτιες εταιρείες (Nobilis, Torcasso και Blue Bell) στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του συζύγου της, πλην της Nobilis" από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, "υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της".
Στις 16 Ιουλίου 2012 η Βίκυ Σταμάτη, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η Εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση.
Ο Βίος και η Πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλείαΤις 25 Ιουνίου 2013 εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αφαίρεση όζων από το στήθος της φρουρούμενη. Τελικά, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή και ακολούθησε η αποκατάστασή της.
Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις, απ’ όπου απέδρασε σήμερα το πρωί.
Βίος και Πολιτεία
Η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει από απλή υπάλληλος, σύζυγος του Ακη και να ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την επίπλωση του πολυτελούς σπιτιού στην Ακρόπολη αλλά και για ρούχα από το Κολωνάκι. Με την αποκαλύψη του σκανδάλου βρέθηκαν και λογαριασμοί και τιμολόγια στο όνομά της που μαρτυρούσαν τον πολυτελή βίο που έκανε
Ξεκινώντας από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.
Και συνεχίζοντας με τα εσώρουχα των 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου. Ενώ, σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Εθνους, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της κάρτας VISA της τράπεζας UBS, η κ. Βίκυ Σταμάτη εμφανίζεται να έχει ξοδέψει από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2003, δηλαδή σε διάστημα μόλις 15 ημερών, περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα (με την τότε ισοτιμία, 32.000 ευρώ), με αγορές σε υπερπολυτελή καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Ρώμη.
Ο Βίος και η Πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλείαΠαράλληλα φέρεται να έχει συνδυάσει τα ψώνια της στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, με τη διαμονή της σε ξενοδοχείο, για το οποίο όπως προκύπτει πλήρωσε στις 10 Ιουλίου 1.160,50 ευρώ ή 1.828,23 ελβετικά φράγκα.
Επιπλέον, ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού Ακη Τσοζατζόπουλου βρέθηκαν, όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στις εκθέσεις κατασχέσεως, αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι, στο οποίο έγινε η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου. Ολα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους, που φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, είναι στο όνομα της κ. Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη προσώπου με μάλλον γερμανικό όνομα.
Για τους λογαριασμούς της κ. Σταμάτη στην ελβετική τράπεζα γινόταν εκτενής αναφορά στο πόρισμα των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στους λογαριασμούς αυτούς καταγράφονται χρεώσεις και πιστώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών.
Αλληλογραφία
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έγγραφα της αλληλογραφίας της τράπεζας αποστέλλονταν στην αναγραφόμενη σε αυτά διεύθυνση Πελοποννήσου 11 στην Αργυρούπολη, η οποία φέρεται ως διεύθυνση κατοικίας της κ. Σταμάτη, πλην όμως στην παραπάνω διεύθυνση διέμενε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος, όπως έχει ήδη προαναφερθεί, μεσολάβησε στις συναλλαγές για τις εργασίες ανακαίνισης στην επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 οικία.
Είναι προφανές -τονίζουν οι εισαγγελείς- ότι προτιμήθηκε η αποστολή των εγγράφων στην παραπάνω διεύθυνση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατό το ενδεχόμενο διαρροής του περιεχομένου τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου