" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.4.15

ΤΩΡΑ ΤΟ ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ! Δύσκολα να πάρουμε λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ


Ρουκέτα Νικολούδη: Δύσκολα να πάρουμε λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ

Οπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Π. Νικολούδης, σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων από την αξιοποίηση λιστών με καταθέσεις στο εξωτερικό.
«Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση» δήλωσε ο υπουργός στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο κ. Νικολούδης άφησε κάποιο παράθυρο ανοικτό να υπάρξουν αποτελέσματα από τον παράλληλο έλεγχο των καταθέσεων, των μετοχών αλλά και των ακινήτων των ατόμων που βρίσκονται στις λίστες ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό φορολογικό προφίλ το οποίο και θα αντιπαραβληθεί με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ελεγχόμενοι «Διαφορετικά θα είναι λάθος να εξετάσουμε μόνο ό,τι εμφανίζεται στις λίστες» είπε ο κ. Νικολούδης.
Αναφερόμενος στον έλεγχο των off shore εταιριών. «Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Σας το λέω διότι έχω εμπειρία».
Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανέφερε ότι με παραγγελία του εισαγγελέα διενεργείται προανακριτική εξέταση για τη λίστα Λαγκάρντ, του Λουξεμβούργου αλλά και για την λίστα των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στην Αγγλία.
Αποκάλυψε επίσης ότι έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Παπασταύρου και τον επιχειρηματία Μιωνή (και οι δύο εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ) και ότι ο έλεγχος διεξάγεται από το ΣΔΟΕ.
Οι απόψεις αυτές του αρμόδιου υπουργού, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του ιδίου αλλά και στελεχών της κυβέρνησης για σημαντικά έσοδα από τον έλεγχο των λιστών. Μάλιστα στις προγραμματικές δηλώσεις του ο κ. Νοκολούδης είχε μιλήσει για έσοδα 2 δισ. από το κυνηγητό καταθετών που βρίσκονται στις διάφορες λίστες και από φοροδιαφυγή 7 δισ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου