2.4.15

Αφαντο και το παιδί της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδρασή της;


Αφαντο και το παιδί της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδρασή της; Ποια ήταν τα τελευταία λόγια της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου

Σύγχυση προκάλεσε η πληροφορία ότι μαζί με τη Βίκυ Σταμάτη εξαφανίστηκε και ο 8χρονος γιος της, τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γιαγιά του 8χρονου γιου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο μικρός είναι ακόμη μαζί της.
Την κατάσταση περιέπλεξαν οι μαρτυρίες κατοίκων του χωριού ότι η τελευταία φορά που είδαν το 8χρονο παιδί ήταν χθες το απόγευμα. Η αστυνομία πήρε παραγγελία και μαζί με εισαγγελέα θα πήγαιναν στο σπίτι στο Ζέλι, προκειμένου να αναζητήσουν τη Βίκυ Σταμάτη και παιδί.
Η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη δραπέτευσε από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν και μάλιστα φρουρούμενη.
Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ένα γράμμα αφημένο στο κελί της Βίκυς Σταμάτη βρήκαν οι άνδρες της αστυνομίας.
Αφαντο και το παιδί της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδρασή της; Ποια ήταν τα τελευταία λόγια της συζύγου του Ακη ΤσοχατζόπουλουΣύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν στο κελί της ένα γράμμα για στον σύζυγό της  Άκη Τσοχατζόπουλο πριν δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».
Οι αρχές έχουν επικοινωνήσει και με τον αδερφό της, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα.
«Ανησυχώ για τη ζωή της, ήταν απελπισμένη» δήλωσε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη
Αφαντο και το παιδί της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδρασή της; Ποια ήταν τα τελευταία λόγια της συζύγου του Ακη ΤσοχατζόπουλουΗ Βίκυ Σταμάτη είχε μιλήσει χθες (Τετάρτη) το βράδυ και του είχε πει ότι ήταν «λίγο άρρωστη», δήλωσε στο Mega η μητέρα της, Γεωργία, προσθέτοντας ότι μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της ήταν πολύ απελπισμένη.

Όπως σημείωσε η κα Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου περίμενε ότι αυτή τη φορά θα έβγαινε και ως εκ τούτου απελπίστηκε από την απόρριψη. Παράλληλα, η Γεωργία Σταμάτη σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν άσχημο και ότι «παρατράβηξαν το σκοινί».

«Βίκυ σε παρακαλώ γύρνα εκεί που ήσουν» είπε η μητέρα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της.
Κούγιας: Δεν μου είπε ότι θα αποδράσει αλλά κάτι χειρότερο...
Ο νομικός εκπρόσωπος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, επιβεβαίωσε ότι στην επικοινωνία που είχε χθες με τον ίδιο, του είπε ότι θα αυτοκτονήσει.
«Μίλησα μαζί της χθες, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης, είπε κάτι χειρότερο, δεν είπε ότι θα αποδράσει», είπε στο Mega ο Αλέξης Κούγιας με τον Δημήτρη Καμπουράκη να τον ρωτά: «Είπε ότι θα αυτοκτονήσει;»
«Αυτό ακριβώς», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Αυτό που γίνεται με την κ. Σταμάτη είναι πρωτοφανές. Χωρίς να δικαιολογώ την ενέργειά της, αυτό που έχει γίνει με την κ. Σταμάτη για τέτοιο έγκλημα η οποία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και όλοι είναι ελεύθεροι, είναι πρωτοφανές. Πρέπει να επιστρέψει αμέσως».
Σε τρεις βάρδιες η φύλαξή της
Τη Βίκυ Σταμάτη φρουρούσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.
Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, δήλωσε ο ένας εκ των συνηγόρων της, Φρ. Ραγκούσης, στην ίδια εκπομπή. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».
Οπως φαίνεται η κ. Σταμάτη δεν άντεξε την απόφαση των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που για ακόμη μια φορά αρνήθηκαν την αποφυλάκισής ενώ χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.
Τους τελευταίους μήνες η Σταμάτη βρισκόταν σε δραματική κατάσταση στο Δρομοκαϊτειο, από το οποίο είχαν βγει τρομακτικές φωτογραφίες. Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή της καθώς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κυρίως λόγω του μικρού παιδιού της που μεγαλώνει με τον ηλικιωμένο παππού και τη γιαγιά στο χωριό.
Χθες, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη επικαλέστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει της αλλά και το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκονται στη φυλακή, με αποτέλεσμα το 8χρονο παιδί τους να μην ζει με κανέναν από τους γονείς του.
Στην αίτησή της η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναφέρει:"Παρέμεινα 35 μήνες στη φυλακή. Η κατάσταση της υγείας μου κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και η συνέχιση της εκτέλεσης της ποινής μου συνεπάγεται ανεπανόρθωτη βλάβη για μένα και το παιδί μου, του οποίου η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα".
Μετά την απόφαση για την παραμονή στις φυλακές της Βίκυς Σταμάτη αλλά και της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου, το δικαστήριο έκανε μία έκπληξη, κάνοντας δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού, και κάλεσε σε κατάθεση για τις 29 Απριλίου, όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, την περίοδο του 1998.
Δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Βάσω Παπανδρέου, τον Γιάννο Παπαντωνίου αλλά και την τότε ηγεσία των ενόπλων Δυνάμεων.
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, ζητούσε από το στάδιο της κύριας ανάκρισης την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ προκειμένου- όπως υποστήριζε- να αποδειχθεί ότι δεν πήρε μόνος την απόφαση για την σύμβαση των υποβρυχίων, αλλά ήταν ομόφωνη απόφαση των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ. Επίσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.
"Η σύζυγός μου είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνετε το λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε πάνω στα πρακτικά της προηγούμενης δίκης, αυτό δεν γίνεται!", είπε φωνάζοντας προς τους δικαστές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου