4.4.15

Η Τουρκία «θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι απόψεις του Αμερικανού ευαγγελιστή συγγραφέα, Joe Richardson, που περιγράφονται στα βιβλία του και σύμφωνα με τις οποία η Τουρκία εκπροσωπεί σήμερα τον Αντίχριστο που επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.
Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύετε σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από τον ισλαμικό επεκτατισμό.
Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή.
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.
Γεγονός είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα και με ένα εκτενές άρθρο του αρθρογράφου της εφημερίδας Zaman, Şahin Alpay με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Dış politıkada çöküş», δηλαδή, «Η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής», έχει δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα για την παγκόσμια ειρήνη.
Εντωμεταξύ οι τελευταίες εξελίξεις με την αναβάθμιση του ρόλου του Ιράν μετά την συμφωνία του με τις ΗΠΑ, έχουν θορυβήσει έντονα την Τουρκία καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται δραματικά ο ρόλος της με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, ενώ προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αντιδράσεων της Άγκυρας που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μια πρόγευση αυτής της επικίνδυνης πολιτικής έχουμε ήδη πάρει με την στήριξη από το καθεστώς του Ερντογάν των φανατικών Τζιχαντιστών αλλά και με την εντυπωσιακή αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου